Finance

Achmea benoemt voormalig Espria-topman als commissaris

Achmea heeft Wim de Weijer benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Hij volgt Paul Overmars op, die tijdens de aandeelhoudersvergadering van 2015 is teruggetreden. De Nederlandsche Bank heeft de benoeming goed gekeurd.

De Weijer (62) is voormalig bestuurder van zorgaanbieder Espria/Evean. Hij heeft ruime ervaring als bestuursadviseur en commissaris. Momenteel is hij onder meer actief als commissaris bij pensioenuitvoerder PGGM, De Friesland Zorgverzekeraar en ADG Dienstengroep. Daarnaast is hij adviseur en participatiecommissaris bij NPM Capital.

Zorgverzekeringen

De Weijer gaat zich binnen Achmea als toezichthouder met name bezig houden met zorgverzkeringen. Hij is ook benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Achmea-dochters Achmea Zorgverzekeringen, Zilveren Kruis Achmea Ziektekostenverzekeringen, Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen, Interpolis Zorgverzekeringen, Avéro Achmea Zorgverzekeringen en OZF Achmea Zorgverzekeringen. Wim de Weijer

Met de benoeming van Wim de Weijer bestaat de caad van commissarissen van Achmea weer uit negen leden. Dit zijn naast De Weijer Erik van de Merwe (voorzitter), Anton Vermeer (vicevoorzitter), Petri Hofsté, Mijntje Lückerath-Rovers, Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra, Lineke Sneller, Aad Veenman en Roel Wijmenga.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top