Finance

Per Saldo en ‘s Heeren Loo samen voor gehandicapte pgb-houder

Per Saldo en ‘s Heeren Loo samen voor gehandicapte pgb-houder

De vereniging van pgb-houders Per Saldo en de ‘s Heeren Loo Zorggroep gaan vanaf 2016 samenwerken. De twee partijen willen zo mensen met een persoonsgebonden budget in kleinschalige wooninitiatieven beter ondersteunen.

Per Saldo en de ‘s Heeren Loo Zorggroep streven naar zoveel mogelijk eigen regie in de zorg. Om die eigen regie te bevorderen, gaat de ‘s Heeren Loo Zorggroep zich meer richten op kleinschalige wooninitiatieven. In zo’n woonvorm hebben ouders en bewoners eigen regie en levert de ‘s Heeren Loo Zorggroep de zorgprofessionals of behandelaars. Deze laatste groep kan hierbij goed gebruik maken van kennis en ervaring van Per Saldo. Tegelijkertijd wordt kennis over specialistische behandeling toegankelijk voor het netwerk van kleinschalige wooninitiatieven van Per Saldo.

Naast deskundigheidsbevordering en kennisuitwisseling moet de samenwerking bijdragen aan advies en behandeling via één loket alsook het verbinden van bestaande ouderinitiatieven. De samenwerking is op 8 februari 2016 officieel bekrachtigd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top