Tech

Schippers steekt ruim 1,3 miljoen in sportinnovatie

Minister Schippers (Volkgezondheid, Welzijn en Sport) heeft dinsdag ruim 1,3 miljoen euro toegekend aan organisaties en bedrijven die zich bezighouden met sportinnovatie. Dat meldt het ministerie.

Zeven sportinnovatiecentra, vijf projecten en tien ontwikkelaars van ideeën op het ministerie van VWS kregen een toekenning via het Sportinnovator programma van ZonMw. Het door Schippers ingestelde Topteam Sport was verantwoordelijk voor de selectie. Het team is in het leven geroeppen om een Kennis- en Innovatieagenda Sport op te stellen en uit te voeren.

Het geld wordt ingezet als cofinanciering. Bovenop de 1,3 miljoen van Schippers dragen bedrijven, kennisinstellingen, lokale overheden en sportorganisaties in totaal 6,4 miljoen bij.

Van nanopil tot roeiboot

Innovaties waar geld naartoe gaat zijn onder andere een nanopil die een hardloper kan inslikken om tijdens het sporten zijn temperatuur te meten en een hydrovest dat onverwachte omstandigheden voor sporters kan simuleren, maar ook een innovatieve roeiboot voor een breed publiek en een interactieve wandelstok voor ouderen, aldus VWS.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top