ACTUEEL

Kwaliteitsregistratie in gehandicaptenzorg van start

Medewerkers in de gehandicaptenzorg zijn maandag 2 november gestart met de kwaliteitsregistratie in de gehandicaptenzorg. De uitkomsten moeten zorgaanbieders helpen hun dienstverlening aan mensen met een beperking te verbeteren. Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS heeft maandagochtend het startschot voor de registratie gegeven.

Oordeel personeel en cliënten

Personeel in de gehandicaptenzorg beantwoordt vragen over onder meer de lichamelijke gezondheid van cliënten, hun psychisch welbevinden en hun veiligheid. De resultaten kunnen instellingen, samen met het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording, halverwege 2010 publiceren op www.kiesbeter.nl. Het cliëntenoordeel wordt hier later aan toegevoegd.

Lastendaling

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) ziet de kwaliteitsregistratie als “een middel waarmee zorg aan cliënten kan worden verbeterd door het uitwisselen van goede voorbeelden tussen professionals,” aldus de vereniging op haar site. Gehandicapteninstellingen hebben volgens de VGN steeds meer last van bureaucratie. StaatssecretarisBussemaker verwacht dat de kwaliteitsregistratie op termijn de bestaande verantwoordingsystemen kan vervangen. Hierdoor moeten de administratieve lasten in de sector dalen. 

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top