Vastgoed

Groen licht voor ‘all-in’ zorgconcept in Zeist

Groen licht voor ‘all-in’ zorgconcept in Zeist

Zeist krijgt een nieuw woon-zorgcentrum voor ouderen met een somatische of psychogeriatrische zorgvraag. In samenwerking met de gemeente gaat de bouw van Aliantus Oud Seyst van start. Het is de eerste locatie van een reeks nieuwe all-in woonzorglocaties die door Aliantus gebouwd gaan worden.

Het idee voor het nieuwe concept komt van oprichter van Aliantus Carel de Vries. Het idee ontstond toen hij met zijn moeder op zoek was naar een nieuw huis. "We vonden het huidige aanbod eigenlijk niet prettig, het waren vaak donkere, geconverteerde oude gebouwen, aan de rand van een dorp of stad met soms  te weinig persoonlijke aandacht, ondanks hard werkend personeel. We zagen het beiden totaal niet zitten en zeiden voor de grap: Dan ontwikkelen we toch gewoon zelf iets."

Indeling

Het gebouw, dat in het centrum van Zeist gebouwd gaat worden, bevat 20 twee- en driekamer huurappartementen met een oppervlakte van zo’n 70 vierkante meter bedoeld bewoners met een somatische zorgvraag. Daarnaast zijn er 18 plekken voor ouderen met dementie. Zorg is 24 uur per dag binnenshuis aanwezig. Het huishouden, de maaltijden en activiteiten zijn bij de huur inbegrepen, en ook medische zorg is geregeld. 

Aliantus Oud Seyst wordt een eigentijds en technisch slim gebouw. De medische zorg wordt betaald uit het eigen zorgbudget. Appartementen met full service huur je vanaf 3.250 euro per maand per appartement. Alle kosten voor levensonderhoud zijn hierin voorzien. Gestreefd wordt om naasten maar ook de buren en de stad zoveel mogelijk te betrekken bij de bewoners.

Langer thuis

Wethouder Sander Jansen van de gemeente Zeist is blij met de komst van Aliantus naar Zeist: “Dit initiatief maakt het mogelijk dat mensen in Zeist langer samen thuis kunnen blijven wonen. De gemeente Zeist vindt het belangrijk dat maatschappelijke initiatieven met draagvlak in de omgeving plaatsvinden. Want de leefomgeving deel je met elkaar.

De bouw start op 1 mei 2016 en is naar verwachting in het voorjaar van 2017 gereed. Naast de locatie in Zeist is Aliantus ook bezig met een locatie in Dieren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top