ACTUEEL

WWZ-Mariënstate-Valent stuurt bestuursleden weg

De raad van toezicht van ouderen- en thuiszorgorganisatie WWZ-Mariënstaete-Valent in Warmond, Lisse en Voorhout laat twee bestuursleden vertrekken. Ben van Kampen en Jules de Vries treden af. Corine Houtzagers, voorzitter van de raad van bestuur, gaat verder met een tijdelijke, nog te benoemen, interim bestuurder.

‘Vertrek in goed overleg’

Jan Kleijne, voorzitter van de raad van toezicht, heeft dit bekend gemaakt. De raad van toezicht is van mening dat de samenstelling van de raad van bestuur aangepast moet worden om de “ingeslagen koers van de zorgorganisatie verder vorm te geven.” WWZ-Mariënstaete-Valent is in mei 2009 ontstaan uit een fusie van WWZ-Mariënstaete en Valent. In september hebben de toezichthouders de bestuurssamenstelling geëvalueerd. Kleijne: "De kracht van de organisatie ligt bij het management en de uitvoering. De ontwikkelingen in de markt en de organisatie vragen om een andere bestuurlijke invulling. Na goed overleg met de betrokken bestuursleden zijn we tot de conclusie gekomen dat op dit moment een andere bestuurssamenstelling nodig is."

Vertrouwenscrisis

WWZ-Mariënstate-Valent koppelt de beslissing niet aan de vertrouwenscrisis in de organisatie.  Woensdag 28 oktober bleek dat de Ondernemingsraad van voormalig WWZ het vertrouwen  in het bestuur had opgezegd. Dit vanwege de uitkomsten van een onderzoek naar de financiële situatie. Zorgvisie meldt dat de OR van WWZ het niet verstandig vindt juridisch te fuseren gezien de financiële positie van de stichting, het ontbreken van een goede onderbouwing op de jaarrekening en onduidelijkheden over de vastgoedplannen. De OR heeft al eerder geprobeerd bij de Ondernemingskamer de juridische fusie uit te stellen. De rechter heeft toen een onafhankelijk financieel onderzoek ingesteld. Dit onderzoek is nu aanleiding voor de OR om opnieuw naar de Ondernemingskamer te stappen. Op Zorgvisie.nl benadrukt de OR dat zij geen kritiek uit op de kwaliteit van zorg.

De Vries blijft betrokken

Van Kampen verlaat WWZ-Mariënstate-Valent. De Vries heeft de functie van senior projectmanager Vastgoed bij de organisatie aangenomen. Hij was al voornemens de raad van bestuur te verlaten om zijn carrière geleidelijk af te bouwen.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

20 november 2009

Mensen die niet funktioneren krijgen een ere baantje als senior projekt manager ( wat schuift dat??) En mevr. Houtzagers mag gewoon aanblijven en nog meer schade aanrichten.

Een beschamende vertoning !

Top