ACTUEEL

VUmc en Amstelland werken samen bij borstkankerzorg

VUmc en Ziekenhuis Amstelland gaan nauwer samen werken op het gebied van borstkankerzorg. Door de samenwerking kan de patiënt sneller terecht voor diagnostiek en behandeling. Ook kwalitatief wordt zorg geleverd volgens de meest recente ontwikkelingen.

‘’Door de samenwerking maken we optimaal gebruik van elkaars sterke punten”, zegt bestuursvoorzitter Wouter Bos van het VUmc. “VUmc brengt academische kennis in, Ziekenhuis Amstelland kan goede zorg leveren op een kleinschalige locatie”. “De best mogelijke borstkankerzorg dichtbij de patiënt in de regio Amstelland en Amsterdam, dat is ons doel”, vult bestuursvoorzitter Jacques Moors van Ziekenhuis Amstelland aan.

Eén aanspreekpunt

Met het oog op optimale afstemming heeft het centrum voor borstkankerzorg één centraal loket. In overleg met de patiënt wordt bekeken wat de beste optie is voor de behandeling. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners werken daarnaast samen in één team waarbij de patiënt altijd één aanspreekpunt heeft bij de behandelend specialist. Aanvullend onderzoek en nazorg vindt zoveel mogelijk plaats op dezelfde locatie. Operaties vinden in principe alleen op locatie Ziekenhuis Amstelland plaats. Bestralingen en zeer gespecialiseerde onderzoeken vinden plaats bij VUmc Cancer Center Amsterdam.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top