ACTUEEL

Bejaard echtpaar naar rechter voor vaste thuishulp

Een bejaard echtpaar uit Wassenaar is naar de kantonrechter gestapt om de eigen, vertrouwde thuishulpen te behouden, voor zichzelf én andere bewoners van de stad. Door bezuinigingen bij de Stichting Wassenaarse Zorgverlening gaan veel cliënten minder van de bekende gezichten zien.

Wies Blöte (78) raakte vier jaar geleden half verlamd door een herseninfarct, schrijft dagblad BN De Stem. Ze is volledig afhankelijk van de hulp door de Stichting Wasssenaarse Zorgverlening (SWZ). En haar man Rob (84), zelf moeilijk ter been als gevolg van kinderpolio, is niet in staat om de zorg op zich te nemen. Daarom komt er 7 dagen per week vier keer per dag een thuishulp langs. Wies wordt verzorgd door een team van tien mensen. Daarvan gaan er zes weg.

Op dit moment zijn de ongeveer 55 thuiszorgmedewerkers van SWZ verdeeld over vijf teams, die elk een eigen wijk in Wassenaar bedienen. Per 1 maart worden het vier teams. Het doel daarvan is de medewerkers beter te verdelen over Wassenaar, aldus de organisatie.

Rob Böte heeft eerst een en brief een beroep op de directie van de zorgorganisatie gedaan. De organisatie stelt zakelijke belangen voorop en verliest het menselijke aspect uit het oog, vindt hij. Nu heeft hij zijn hoop gevestigd op de rechter. Blöte zegt te spreken voor een zwijgende meerderheid. Zijn verzoekschrift ligt bij de kantonrechter. Wanneer het wordt behandeld, is nog niet bekend, aldus BN De Stem.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top