ACTUEEL

Roemer: eigen risico in zorg moet naar nul

Het eigen risico in de zorg moet naar nul. Dat zei SP-leider Emile Roemer zondag in het tv-programma WNL op Zondag.

Het eigen risico is nu veel te hoog, aldus Roemer, die het een "boete op ziek zijn" noemt, die niets te maken heeft met solidariteit. Het afbouwen van het eigen risico zou wat hem betreft niet in één keer hoeven, maar stapsgewijs.

Ook wil hij af van de macht van de zorgverzekeraars. "Marktwerking heeft de zorg niet beter en goedkoper gemaakt." Roemer pleit daarom voor één publieke zorgvoorziening voor alle Nederlanders. De zorgpremie zou dan inkomensafhankelijk worden. Volgens de SP-leider zou dat betekenen dat "70 procent van de mensen erop vooruit gaat, en daar is niets mis mee", aldus Roemer.

Zorg wordt een belangrijk thema in de verkiezingscampagne van de SP, liet Roemer weten. Mocht de SP meedoen aan de formatie van een nieuw kabinet, dan wordt het een breekpunt. Gebeurt er niets aan het zorgstelsel, dan stapt de SP niet in een kabinet, aldus Roemer. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

14 februari 2016

Verkiezingspraatjes!

JC Kortekaas

16 februari 2016

"Zorg is geen Markt" en in die SP-slogan heeft het doorhalen van het eigen risico altijd gestaan.
VVD en SP botsen frontaal inzake de inrichting van het Nederlandse Zorgstelsel. Het huidige Nederlandse stelsel is VVD-beleid; Het Engelse stelsel SP.(Overheid als uitvoerder)

Top