ACTUEEL

‘Heroïne-scoop schaadt veiligheid Slotervaart’

De onthulling dat het Slotervaartziekenhuis heroïne produceert, heeft de veiligheid van het ziekenhuis en de medewerkers in gevaar gebracht. Dat hebben eigenaren Loek Winter en Willem de Boer in een interview met de Volkskrant op 13 februari gezegd.

“Er is nu publiek bekend dat er synthetische heroïne gemaakt kan worden en dat dit gebeurt bij het Slotervaart”, aldus Winter in de Volkskrant. “Iedereen snapt dat de Pablo Escobars van deze wereld belangstelling hebben voor deze vinding.”

Geen cent

Het Parool en NRC berichten eind vorig jaar over de heroïne-productie waar het Slotervaart in opdracht van het ministerie van VWS actief in is. Daarbij werd gewag gemaakt van miljoenenverdiensten. Volgens Winter heeft niemand persoonlijk verdiend aan de heroïne-productie: “Er is geen eurocent verdwenen.” De productie is volgens Winter en De Boer altijd geheim gehouden vanwege de veiligheid. Bovendien mocht het ziekenhuis er niets over zeggen op straffe van een boete van VWS.

Bedreiging

Winter en De Boer kochten het noodlijdende Slotervaart eind 2013 van de omstreden onderneemster Aysel Erbudak en haar zakenpartner Jan Schram. In de Volkskrant blikt Winter terug op een eerder zakelijk conflict met Erbudak, waarbij ze hem bedreigde. “Ze kwam haar afspraken niet na en we kwamen er niet uit. Toen zei ze: ik breek je af tot op slopershoogte." Winter deed aangifte. 'Daar doet de politie eigenlijk zelden wat mee.”

Volgens de Volkskrant erkent Erbudak deze woorden gebruikt te hebben, maar ze stelt dat het gaat om “een bekende zakelijke uitdrukking, waarmee bedoeld wordt dat je er alles aan zal doen om hem te ontslaan van deze positie.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

16 februari 2016

Van mijn studie bedrijfskunde herinner ik mij die bekende zakelijke uitdrukking niet meer.
Waar had ik die nog meer kunnen leren?

Top