HRM

Personeel Vanboeijen start handtekeningenactie

Het personeel van zorginstelling Vanboeijen start een handtekeningenactie met als doel om de rust en het vertrouwen in de organisatie terug te brengen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden naar aanleiding van een bijeenkomst van vakbonden CNV en FNV, waar bijna een kwart van de 1600 medewerkers aanwezig was.

Tegenover het DvhN laat bestuurder Hillebrandt Aardema van het CNV weten dat het duidelijk is dat de medewerkers willen dat er schoon schip wordt gemaakt. Dit geldt zowel voor de raad van bestuur als de raad van toezicht. Door conflicten tussen de raad van bestuur, de raad van toezicht, het management en de medezeggenschapsraad verkeert Vanboeijen al maanden in een organisatorische impasse.

De situatie heeft de aandacht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) getrokken. Een woordvoerster van de inspectie laat het DvhN weten dat er al een onderzoek naar Vanboeijen is gestart: “We zijn volop met de zaak bezig. Maar over eventuele vervolgstappen of maatregelen kunnen we geen mededelingen doen.’’

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top