ACTUEEL

Personeel Twentse thuiszorg lijkt gered

Het massa-ontslag in de Twentse thuiszorg lijkt van de baan. De medewerkers krijgen weliswaar nog ontslag, maar de nieuwe thuiszorgaanbieders moeten personeel overnemen van de organisaties die de aanbesteding niet hebben gekregen. Dat meldt RTV Oost.

Overname hulp en personeel

Zeven zorgaanbieders leveren de komende twee jaar thuiszorg in Twente. Het gaat om Thuiszorg Service Nederland (TSN) en zes kleinere organisaties. Zij moeten van de gemeente de ontslagen medewerkers overnemen. Voor 1 april 2010 moet de overname van de hulp en het personeel rond zijn. TSN gaf eerder nog aan dat de organisatie wettelijk gezien het personeel niet zou mogen overnemen. Alle ontslagen zouden wel kunnen solliciteren en onder dezelfde arbeidsvoorwaarden bij TSN aan de slag mogen.

Protestactie

Maandagavond 2 november protesteerden nog ruim 150 thuiszorgmedewerkers voor het stadhuis in Enschede tegen het massa-ontslag. SP-Kamerlid Renske Leijten was bij de protestactie aanwezig. Zij riep de thuiszorgmedewerkers volgens RTV Oost op om naar Den Haag te komen om het wetsvoorstel van de SP voor de afschaffing van de marktwerking in de zorg.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top