Vastgoed

Bouw geeft honderden met een beperking kans

Bouw geeft honderden met een beperking kans

Onder het motto ‘Wie klaart de klus’ wil de bouw- en infrasector het komend jaar bijna driehonderd mensen met een beperking op de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Dat hebben de werkgeversorganisaties en vakbonden in de cao afgesproken, zo meldt brancheorganisatie Bouwend Nederland.

Behalve Wajongers (jonggehandicapten), voor wie de bouwbranche in 2014 en 2015 al bijna tweehonderd arbeidsplaatsen creëerde, richt de cao-afspraak zich ook op werkzoekenden met een Wsw-indicatie die niet meer naar de sociale werkplaats kunnen, leerlingen in het praktijkonderwijs en werklozen die onder de Participatiewet vallen.

Werkgevers met een geschikte vacature kunnen eerst een proefplaatsing van enkele maanden aanbieden. In veel gevallen kunnen zij daarnaast rekenen op ondersteuning door een jobcoach, scholingsmogelijkheden en diverse financiële faciliteiten, zoals loondispensatie, aangepaste loonschalen, premiekorting, een no-riskpolis bij uitval en vergoedingen voor werkplekaanpassingen.

Voordelen

Werkgevers die Wajongers in dienst namen, zijn over het algemeen erg tevreden over die keus. Voor bedrijven is het niet alleen een goedkope optie om eenvoudig werk te laten uitvoeren, maar ook een manier om aan bestekseisen rond social return te voldoen.

De nieuwe tranche van het project gaat formeel op 1 februari 2016 van start met de lancering van de campagne ‘Wie klaart de klus – onbeperkt aan de slag in de bouw’. Via bedrijfsbezoeken, een website, social media en voorlichtingsmateriaal worden werkgevers gestimuleerd om mensen met een beperking aan te nemen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top