ACTUEEL

'Jeugdzorg nalatig bij dood meisje Hoogeveen'

De vader van het achtjarige meisje dat vorig jaar om het leven kwam na een val van een flat in Hoogeveen, vindt dat jeugdzorg heeft gefaald. Daarom stelt hij het Centrum voor Jeugd en Gezin aansprakelijk. Zijn advocate zegt dat. Het programma Zembla besteedt woensdagavond aandacht aan de dood van het meisje Sharleyne.

De achtjarige Sharleyne werd midden in een juninacht dood gevonden onderaan een flat in Hoogeveen. Ze woonde met haar moeder op de tiende verdieping. Moeder werd een tijdje verdacht, maar justitie besloot uiteindelijk om haar niet te vervolgen, omdat het niet duidelijk werd hoe het meisje was gevallen. Het gezin was al een tijd in beeld bij jeugdzorg.

Nalatig

Volgens advocate Liesbeth Poortman zijn de jeugdzorgers nalatig geweest. "Er waren signalen dat Sharleyne werd verwaarloosd, dat haar moeder suïcidaal was, dat ze haar kind dagen achter elkaar alleen liet, er was een ernstige verdenking van seksueel geweld. Buren hebben gemeld dat ze het meisje midden in de nacht om hulp hoorden schreeuwen. En desondanks heeft jeugdzorg ruim drie jaar lang niets gedaan."

Het Centrum voor Jeugd en Gezin in Hoogeveen wil niet reageren, omdat er nog een inspectie-onderzoek naar de dood van het meisje loopt.

Vervolging

De vader was eerder naar het gerechtshof gestapt, omdat hij wil dat justitie het onderzoek heropent en de moeder alsnog vervolgt. Die zaak loopt nog. Hij is ervan overtuigd dat het meisje is vermoord. Volgens zijn advocate was het onderzoek naar haar dood "onzorgvuldig en niet compleet". Zo zou er niet genoeg onderzoek zijn gedaan bij de reling van de balustrade op de tiende verdieping. "Als het zelfmoord was geweest, of een ongeluk bij slaapwandelen, zou je haar handjes en voetjes op de reling moeten zien. Ze kon er niet overheen vliegen."

Volgens de officier van justitie is er alleen een veeg op de reling gevonden, maar daarover staat niets in het dossier, zegt de advocate. "Alles duidt wat mij betreft maar op een ding en dat is moord." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top