ACTUEEL

Brabantse thuiszorg verliest kort geding

Thuiszorgorganisaties Thebe/Mark en Maasmond en De Markenlanden hebben het kort geding tegen tien West-Brabantse organisaties verloren. De rechter oordeelde dinsdag dat de maximumuurtarieven, die de gemeenten hanteren bij de aanbesteding van huishoudelijke hulp, niet onrechtmatig zijn. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Brabantse aanbestedingen

De uitspraak in het kort geding betekent dat de gemeenten de lopende aanbestedingsprocedure kunnen voortzetten. Daarbij is de kans groot dat de huishoudelijke hulp voor de periode 2010-2012 door andere zorgaanbieders uitgevoerd gaat worden dan de huidige.

'Maximumtarief niet onredelijk'

De gemeenten zijn volgens de rechter zorgvuldig te werk gegaan bij het stellen van de aanbestedingseisen. In het BD zegt de rechter: "Dat de gehanteerde maximumtarieven mogelijk niet voor alle aanbieders van huishoudelijke hulp kostendekkend zijn, maakt de tarieven niet onredelijk of onzorgvuldig."

'Tarieven niet onder kostprijs'

Daarbij hebben de zorgorganisaties volgens de rechter onvoldoende aannemelijk kunnen maken dat de maximumtarieven niet reëel zijn: "Het directe uurloon voor een huishoudelijke hulp blijft onder het tarief. Op alle bijkomende overheadkosten kan de organisatie zelf invloed uitoefenen", aldus de rechter.

Afgewezen vorderingen

De rechter wees de vordering van Markenlanden af en verklaarde die van Thebe niet-ontvankelijk. Thebe had niet ingeschreven op de aanbesteding, omdat ze de maximumuurtarieven van de gemeenten te laag vond om kwalitatief goede hulp te bieden.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top