ACTUEEL

'Reguliere prik in 2010 ook tegen Mexicaanse griep'

De bestanddelen van het vaccin tegen de Mexicaanse griep worden volgend jaar waarschijnlijk verwerkt in de reguliere griepprik. Directeur Infectieziekten Roel Coutinho van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dit dinsdag bekend gemaakt.

Eén prik voor risicogroep

Mensen die tot medische risicogroepen behoren, waaronder ouderen, long- en hartpatiënten, hoeven dan nog maar één keer naar de dokter om een prik te halen. Risicopatiënten moeten dit jaar drie keer: één keer voor de reguliere griepprik, en daarna twee keer voor vaccinatie tegen de Mexicaanse griep.

Vaccin werkt één seizoen

Coutinho verwacht dat het vaccin één seizoen werkt. Griepvirussen, en dus ook de Mexicaanse griep, veranderen voortdurend van samenstelling. Daarom wordt de samenstelling van de vaccins elk jaar aangepast.

Griepprik geen garantie

Coutinho kan niet garanderen dat het vaccin daadwerkelijk voorkomt dat mensen de Mexicaans griep zullen krijgen. “Wetenschappers hebben nog niet de mogelijkheid gehad om dat te onderzoeken. De vaccins worden nu immers pas voor het eerst gebruikt. Maar op basis van ervaringen tot nu toe, durven we te zeggen dat het er heel goed uit ziet. We verwachten dat de vaccins in 70 tot 80 procent van de gevallen zullen helpen.” (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top