Tech

Micreos haalt 12 miljoen euro op voor alternatief antibiotica

Het Nederlandse biotechbedrijf Micreos heeft 12 miljoen euro opgehaald voor nieuwe producten met Staphefekt, een antibacteriële lysinetechnologie die kan dienen als alternatief voor antibiotica.

Staphefekt is het actieve bestanddeel in Gladskin, een product voor mensen met ontstekingsaandoeningen van de huid zoals eczeem, rosacea en acné. In tegenstelling tot antibiotica doodt Staphefekt alleen de schadelijke bacterie; het nuttige microbioom op de huid wordt niet beschadigd. Micreos verwacht dat Staphefekt ook geen resistentie zal veroorzaken. 

"We zijn enorm blij met deze instroom van extra fondsen. Het bevestigt het voortdurende vertrouwen van investeerders in onze technologie", zegt CEO Mark Offerhaus. "Bovendien is het duidelijk dat voor veel huidaandoeningen op dit moment niet wordt voorzien in behoeften van patiënten. Klinische ontwikkeling is kostbaar en tijdrovend, maar de miljoenen mensen die lijden aan infecties die verband houden met S. aureus zoals eczeem, kunnen baat hebben bij de vooruitgang die dit geld teweegbrengt.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top