ACTUEEL

Oudgedienden verlaten raad van toezicht Erasmus MC

Gijs de Vries en Tini Hooymans zijn door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) benoemd tot respectievelijk voorzitter en lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC. De Vries en Hooymans volgen respectievelijk Cees Maas en Thea Heeren op, van wie beiden de tweede termijn is verstreken.

De Vries is momenteel algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Hij heeft dertig jaar ervaring op het gebied van strategie, beleidsvorming en procesverbetering van organisaties in de gezondheidszorg en bij professional service teams. Tevens beschikt hij over ruime bestuurlijke ervaring als managing partner van de adviestak en lid van de raad van bestuur van Ernst & Young alsmede als lid van de directie van Capgemini. Gijs de Vries
De Vries heeft grote en complexe adviesprojecten geleid, onder meer bij academische ziekenhuizen, universiteiten, ministeries en verzekeraars. Ook is hij betrokken geweest bij adviestrajecten rond het elektronisch patiëntendossier.

Tini HooymansHooymans is na haar studie en promotie werkzaam geweest als onderzoeker op het terrein van de celbiologie en de biotechnologie aan de Wageningen Universiteit. Zij heeft haar loopbaan in Wageningen voortgezet als afdelingshoofd en later directeur onderzoek en algemeen directeur van verschillende instituten. In 2002 is zij toegetreden tot de raad van bestuur van TNO. Met haar toetreden tot de Raad van Toezicht wordt weer invulling gegeven aan het academisch profiel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top