ACTUEEL

Debat over TSN in bezet gemeentehuis Hollands Kroon

Medewerkers van TSN Thuiszorg hebben de gemeentehuizen van Bronckhorst en Hollands Kroon bezet. De gemeenten hebben van Buurtzorg Nederland een voorstel ontvangen voor overname van de taken van TSN. De actie is georganiseerd door vakbeweging FNV om er bij de gemeenten op aan te dringen het voorstel te accepteren.

TSN verkeert in surseance en dreigt failliet te gaan. Volgens de FNV wordt in het voorstel van Stichting Familiehulp (Buurtzorg van Jos de Blok) de zorg beter georganiseerd. Medewerkers zouden hun baan met arbeidsvoorwaarden behouden en de cliënten hun vertrouwen thuishulp.

Debat

FNV laat weten dat de medewerkers op de twee gemeentehuizen zullen blijven totdat de wethouders besluit om het voorstel van Stichting Familiehulp te accepteren, of een andere oplossing waarbij de arbeidsvoorwaarden en de relatie tussen de medewerker en de cliënt behouden blijft.

Vrijdagavond zal er in het bezette gemeentehuis van Hollands Kroon een debat plaatsvinden. Zowel lokale als landelijke politici waaronder Renske Leijten, Carola Schouten en Ruud Kuin, de vicevoorzitter FNV,  zullen aan het debat deelnemen. "Burgemeester, wethouders en raadsleden uit Hollands Kroon zijn uitgenodigd. Ook alle inwoners van Hollands Kroon zijn welkom", zegt TSN medewerker Maria.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top