ACTUEEL

Parkinson-zorg Noord-Nederland geconcentreerd

Voor de geïntegreerde, multidisciplinaire behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson komt één centrum. Daartoe hebben het Martini Ziekenhuis, UMCG en Zorggroep Groningen het initiatief genomen.

Punt voor Parkinson is gevestigd in Maartenshof van Zorggroep Groningen en opent in mei 2016 haar deuren, zo laten de zorgorganisaties weten. Het centrum vormt de kern van het Parkinson-zorgnetwerk in Noord-Nederland dat momenteel wordt vormgegeven. Hierin zijn huisartsen, artsen en verpleegkundigen van andere ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, apothekers en paramedici vertegenwoordigd. Ook zorgverzekeraar Menzis draagt bij.

Alle zorg op één locatie moet de patiënt voordelen bieden, omdat er korte lijnen zijn tussen de behandelaars. De patiënt wordt betrokken bij invulling van de behandeling. Ook zeer betrokken bij de ontwikkeling van het centrum is de Parkinson Vereniging.

Wetenschap

De bundeling van krachten op het gebied van patiëntenzorg in Punt voor Parkinson, moet verder een impuls geven aan het wetenschappelijk onderzoek. Er wordt onderzoek gedaan naar de effecten van medicatie, behandelingen en hulpmiddelen. Ook wordt gekeken naar vermindering of preventie van motorische symptomen van de ziekte. Meer fundamenteel onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de ziekte van Parkinson.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top