Finance

Verslaafdenopvang Brijder bezwijkt onder ggz-korting

Verslaafdenopvang Brijder in Zoetermeer dreigt te sluiten. De organisatie bezwijkt onder de bezuinigingen van minister Ab Klink van VWS. Dat meldt RTV West.

Sluiting verslaafdenopvang

Brijder moet bijna drie miljoen euro bezuinigen. Voor de zomer van 2010 sluit de 24-uurs verslaafdenopvang in Zoetermeer. De 25 patiënten worden dan opgevangen in de vestigingen in Den Haag of Hoofddorp. De dagopvang in Zoetermeer blijft wel open. Volgens RTV West wordt voor het personeel van de verslaafdenopvang intern een andere oplossing gezocht.

Kortingsmaatregel ggz

GGZ Nederland en de Nederlandse vereniging voor Psychiatrie (NVvP) stapten onlangs naar de rechter om de kortingsmaatregel in de ggz tegen te houden. De rechter oordeelde echter dat Klink de geplande bezuiniging van 3,5 procent mag voortzetten.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top