Finance

Medisch specialisten investeren in poli Noordwest

De Noordwest Ziekenhuisgroep gaat de polikliniek in Schagen uitbreiden en verbouwen. De uitbreiding is mogelijk dankzij een investeringsbijdrage van het Medisch Specialistisch Bedrijf Noordwest (MSNW), zo meldt het ziekenhuis op de eigen site.

MSB-directeur Marion Gout geeft in het Financiëele Dagblad aan dat om een bedrag van circa 1 miljoen euro gaat, dat 170 vrijgevestigde specialisten investeren. Het is sinds de invoering van het model van integrale prijzen voor het eerst dat een MSB op een dergelijke wijze in de productiemiddelen van een ziekenhuis investeert.

Door de invoering van integrale prijzen zijn vrijgevestigde medisch specialisten massaal opgegaan in het MSB’s. Om door de fiscus als onderneming aangemerkt te worden moeten een MSB onder meer investeringsplannen ontwikkelen. De verwachting is dan ook dat andere MSB’s het voorbeeld in de kop van Noord-Holland zullen volgen.    

De uitbreiding van de polikliniek in Schagen moet er voor zorgen dat patiënten sneller terecht kunnen voor onderzoek naar darmkanker. Tot voor kort konden patiënten van Noordwester hier alleen in Alkmaar en Den Helder voor terecht.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top