ACTUEEL

Minister op matje in spoeddebat IJsselmeerziekenhuizen

De Tweede Kamer roept deze week minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) op het matje voor een spoeddebat over de op losse schroeven staande reddingsoperatie van de IJsselmeerziekenhuizen. Een verzoek daartoe van de SP kon dinsdag op voldoende steun rekenen.

Steun

Aanleiding is het bericht dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) niet van plan is de noodlijdende ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord met de gevraagde 29,5 miljoen euro te steunen. De NZa vindt het businessplan onvoldoende onderbouwd en ook is er onvoldoende vertrouwen of de zorg kan worden gecontinueerd.

NZa

"Het voortbestaan van de ziekenhuizen is in het geding", zei Henk van Gerven (SP) die het debat aanvroeg. Klink heeft aangegeven dat hij aan het einde van de week met een brief komt met nadere informatie, omdat er nog overleg wordt gevoerd over de ontstane situatie. Zo kan de bewindsman de NZa opdragen haar afwijzing te heroverwegen. Ook heeft hij de ziekenhuizen gevraagd de aanvraag aan te passen.

Uitspraak forceren

Zo lang wil Van Gerven, die hierin steun kreeg van de PVV, echter niet wachten. "We willen richting geven aan de uitkomst van het overleg. De politiek moet in dit heikele dossier richtinggevend zijn, er moet een uitspraak van de minister en de Kamer komen." (Novum)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top