ACTUEEL

Geen maatregelen om wachtlijsten jeugdzorg

Minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin neemt geen maatregelen tegen zowel Amsterdam als Rotterdam ondanks dat zij wachtlijsten voor jeugdzorg niet hebben weggewerkt. Rouvoet dreigde Rouvoet nog met maatregelen, omdat beide gemeenten hun afspraken niet nakwamen. Inmiddels is duidelijk dat deze eis niet reëel is, omdat de vraag naar zorg groter is dan verwacht.

Wachtlijsten slinken

Op de wachtlijst voor jeugdzorg in Rotterdam staan nog 175 kinderen. De lijst is tweederde korter dan begin dit jaar. Amsterdam heeft ook nog een wachtlijst, maar deze is kleinder dan eerder werd aangenomen. Landelijk wachten 3700 jongeren langer dan negen weken op zorg. Dit is een kwart minder dan drie maanden geleden. Minister Rouvoet verwacht dat de meeste provincies aan het eind van dit jaar de wachtlijst hebben weggewerkt.

Verantwoordelijken jeugdzorg

Sinds de invoering van de Wet op de Jeugdzorg in 2005 zijn de Provincies en gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Toegang tot de zorg zou hierdoor sneller en efficiënter moeten worden, maar dit is niet het geval.

Toekomst organisatie jeugdzorg

Rouvoet komt begin 2010 met zijn visie op hoe het nu verder moet met de jeugdzorg. Harde ingrepen in de manier waarop deze is georganiseerd, sluit hij niet uit. Dit heeft hij gezegd in reactie op het evaluatierapport over Wet op de Jeugdzorg die sinds 2005 van kracht is. Rouvoet oppert dat jongeren dichter bij huis lichtere hulp moeten krijgen voor ze bij een Bureau Jeugdzorg aankloppen. (bronnen: ANP, RTV N-H, RTV Rijnmond)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top