ACTUEEL

Tilburg tikt GGZ Breburg op de vingers

Het college van burgemeester en wethouders in Tilburg gaat GGZ Breburg aanspreken op het veiligheidsbeleid. Dat meldt het Brabants Dagblad. Aanleiding is een aantal incidenten op de locatie Jan Wierhof.

In januari ontsnapten drie cliënten uit de gesloten inrichting. “Onrustbarend veel”, aldus burgemeester Noordanus. Hij wil dan ook met GGZ Breburg in gesprek over de veiligheidsprotocollen en het beheer.  

Incidenten

De locatie Jan Wierhof biedt onderdak aan circa dertig cliënten met een dubbele diagnose, dat wil zeggen een combinatie van psychiatrische en verslavingssymptomen. Daarnaast wordt er medische heroïne verstrekt. Ook vorig jaar maakte het Brabants Dagblad van incidenten. Hieronder een brandstichting en uitbraak, waarbij drie cliënten de benen namen. Buurtbewoners klagen al jaren over de situatie bij het Jan Wierhof. Zij stellen dat het gemeentebestuur de situatie tot nu toe heeft gebagatelliseerd.

GGZ Breburg liet vorig jaar in een nieuwsbrief juist weten dat er sprake was van een dalende tendens in het aantal meldingen van overlast in de buurt. Ook was er volgens GGZ Breburg zo weinig animo dat de vaste jaarlijkse bewonersbijeenkomst kon worden afgelast.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

joop

23 februari 2016

tja waarom bouwt ggz en de gemeente tilburg geen nieuwe ggz op een rustige lokatie , dan is het probleem opgelost .

Top