HRM

Bronckhorst laat Buurtzorg links liggen

De Gelderse gemeente Bronckhorst gaat de thuishulp van het noodlijdende bedrijf TSN in geval van een faillissement onderbrengen bij Markenheem en Zorgkompas. Dat heeft de gemeente op 23 februari laten weten.

Daarmee is de werkgelegenheid van ruim zestig medewerkers gered, aldus wethouder Peppelman. Ook kunnen de 300 cliënten rekenen op de inzet van vertrouwde krachten. “De voortzetting van hulp in het huishouden aan onze inwoners die dat nodig hebben, is gewaarborgd”, aldus Peppelman. “De koppels blijven in stand. En de werkgelegenheid van de thuishulpen is gegarandeerd.”

Met de overeenkomst is een mogelijke deal met Buurtzorg van de baan. Afgelopen weekend bezetten vakbond FNV en actievoerende medewerkers nog het gemeentehuis om hun voorkeur voor Buurtzorg te onderstrepen. Bij de actie werden zelfs enkele aanhoudingen verricht.  

De gemeente laat weten te maken te hebben met lopende contracten met al gecontracteerde zorgaanbieders. “Deze regelen dat we in zo’n geval eerst met zorgaanbieders waar we een contract mee hebben in gesprek moeten, om te kijken wat voor oplossing zij kunnen bieden”, aldus de gemeente. “Dat hebben we gedaan. Van de drie zorgaanbieders (Markenheem, Zorgkompas en Vitaal Thuiszorg) waar onze gemeente naast TSN mee werkt, bleken er twee te zijn die de door ons gewenste oplossing kunnen bieden.”  

Van Rijn: mooie oplossing

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) is blij met de oplossing die de Gelderse gemeente heeft gevonden. "Mooi nieuws uit Bronckhorst vandaag'', aldus de bewindsman. "Voor mij staat bovenaan dat TSN-medewerkers aan de slag kunnen blijven voor de huidige arbeidsvoorwaarden. En dat cliënten hun vertrouwde hulp over de vloer blijven krijgen. Dat kan met Buurtzorg, maar natuurlijk ook met andere aanbieders. Elke gemeente maakt daarin zijn eigen keuze.''

Volgens de staatssecretaris heeft de verantwoordelijk wethouder laten weten dat de lokale aanbieders akkoord zijn met die voorwaarden. "Da’s een grote opsteker voor medewerkers en cliënten. Zij zijn in alle gevallen het belangrijkst.'' (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top