ACTUEEL

Inspectie onderzoekt Reinaert Kliniek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet onderzoek naar de Reinaert Kliniek, een privékliniek in Maastricht, Sittard en Amstenrade. Bij de kliniek stond iemand te boek als kaakchirurg, niet zo mocht noemen, meldt de Limburgse lokale omroep L1.

Reinaert heeft de naam van de kaakchirurg inmiddels verwijderd van zijn website. De inspectie onderzoekt nu of er bij meer zorgverleners binnen de kliniek sprake is van titelmisbruik.

Wanbetaling

De kliniek heeft volgens L1 al langer problemen met personeel. Er zouden regelmatig specialisten vertrekken omdat ze niet betaald kregen. Eind vorig jaar stapten vier kaakchirurgen op. Twee nieuwe kaakchirurgen zouden per januari beginnen, maar een van hen mocht die titel volgens de inspectie dus niet gebruiken. Naar de andere kaakchirurg lopen zouden ook nog onderzoeken lopen.

Interim bestuurder Sjaak Haakman zegt tegenover de lokale omroep niets te weten van een onderzoek van de inspectie en dat de chirurg in kwestie uiteindelijk niet bij de kliniek heeft gewerkt.

Volgens L1 verkeert de Reinaert Kliniek, die ieder jaar duizenden operaties uitvoert, in financieel zwaar weer, maar van wanbetaling is volgens Haakman geen sprake meer. Problemen met betaling  zouden opgelost zijn, aldus L1.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top