ACTUEEL

Stichting Stomaatje wint Niek de Jong Prijs

Stichting Stomaatje is winnaar van de Niek de Jong Prijs 200, een initiatief van Zorgverzekeraars Nederland en Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De jonge stichting die het taboe rond het hebben van een stoma wil doorbreken, wint hiermee 10.000 euro.

Stichting maakt stoma leuker

Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), reikte woensdagmiddag de hoofdprijs uit aan Eliene Roelse, voorzitter van de Stichting Stomaatje uit Bergambacht. De stichting omschrijft haar doel als “de stoma leuker maken en meer bekendheid geven zodat het taboe dat er rondom hangt wordt doorbroken”. De Niek de Jong Prijs wordt iedere twee jaar door ZN uitgereikt aan innovatieve en imagobevorderende zorgprojecten voor ‘goed nieuws in de gezondheidszorg’.

Hans Wiegel

Hans Wiegel: “De jury heeft gekozen voor een project dat vanuit het niets is ontstaan, vanuit een patiëntengroep zelf, bij een patiënt die in de huiskamer op zoek was naar informatie over stoma’s en die niet kon vinden en toen dacht: dan ga ik het zelf doen en een stichting oprichten.”

Stichting Stomaatje

Eliene Roelse toonde zich verheugd met de prijs: “Het is een erkenning voor onze stichting en alle vrijwilligers die er vele uren mee bezig zijn: met de website, het forum, Design your Stoma, enzovoorts. Met het geldbedrag kunnen we allerlei nieuwe initiatieven en ideeën werkelijkheid laten worden.”

Genomineerden

De vier overige genomineerde projecten waren BOSK (vereniging van motorische gehandicapten en hun ouders), Altrecht Geestelijke Gezondheidszorg, Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker en Interakt Contour Groep. Zij kregen elk 2500 euro. De jury heeft deze projecten gekozen uit 67 aanmeldingen.

Jury Niek de Jong Prijs

De jury van de editie 2009 bestaat uit Ton van Houten (juryvoorzitter/voorzitter raad van bestuur zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid), Atie Schipaanboord (directeur Beleid en Innovatie Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie), Ruud Koolen (hoofdredacteur Skipr) en Wout Dekker (secretaris jury /manager Communicatie en Public Affairs ZN). Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars maakt de Niek de Jong-prijs financieel mogelijk. Voor de prijs hadden zich 67 projecten aangemeld.

Bekijk video over Stichting Stomaatje

Het BNN-programma 'Je zal het maar hebben' in gesprek met oprichter Eliene Roelse van Stichting Stomaatje. Bekijk het YouTube-fragment over Stichting Stomaatje.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

VincentClarice

9 december 2010

Cars and houses are not very cheap and not everybody is able to buy it. But, <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> was created to support people in such hard situations.

Top