Finance

NZa krijgt leerstoel aan Tilburg University

Tilburg University (TiU) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) starten de leerstoel 'Organisatie en financiering van de zorgsector'. Het doel van deze leerstoel is om de theorie en de praktijk over dit onderwerp met elkaar te verbinden, zo laten de partners weten.

Leerstoelhouder wordt Misja Mikkers. Hij is directeur Strategie bij de NZa, en al verbonden aan de Tilburg University. "We willen dat burgers kunnen rekenen op goede, betaalbare zorg binnen een redelijke tijd. Het beschikbare geld moet goed worden besteed", zegt Mikkers. "Zodat iedereen de beste zorg voor zijn euro krijgt. De kennis en expertise die we opdoen met deze leerstoel draagt daaraan bij."

Mikkers gaat als bijzonder hoogleraar master- en PhD-studenten begeleiden en colleges geven over marktwerking en regulering in de zorgsector.

Daarnaast doen TiU en NZa onderzoek naar de werking van de zorgverzekeringsmarkt, het effect van regulering op de contracten tussen verzekeraars en aanbieders en het gevolg daarvan op de kwaliteit van zorg, doelmatigheid van het zorgaanbod en de effecten van innovatieve contractering.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top