ACTUEEL

Programmaraad Vilans versterkt met nieuwe leden

Anja Schouten van Zorgbalans en Paul van Maanen van ROC Midden Nederland nemen voortaan zitting in de raad die Vilans adviseert over ontwikkelingen in de zorg en in de samenleving.

Anja Schouten is hoofdzuster, brandweerofficier, gemeentesecretaris en politiecommissaris geweest en is nu bestuursvoorzitter van Zorgbalans. In deze rol won ze de titel Zorgmanager van het Jaar 2015.

Paul van Maanen is voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland en vervult diverse functies in de zorg. Van 2006 tot 2014 was hij voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden. Daarvoor was hij een aantal jaren werkzaam op topposities bij het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). Tijdens zijn periode als plaatsvervangend secretaris-generaal en directeur Beroeps- en Volwasseneneducatie ontwikkelde hij grote betrokkenheid bij het mbo.

Diana Monissen is voorzitter van de programmaraad. "Voor een kennisorganisatie als Vilans is het van cruciaal belang om aan te sluiten op maatschappelijke ontwikkelingen”, zegt zij. (..) "Met de komst van de nieuwe leden zijn de perspectieven vanuit het onderwijs en de langdurende zorg stevig vertegenwoordigd in de programmaraad."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top