Finance

Basispremie 2010 stijgt met 44 euro

De zorgpremies stijgen komend jaar met gemiddeld 140 euro per gezin. De kosten voor een gezin kunnen zelfs oplopen tot ruim 400 euro extra voor de meest uitgebreide polis. De basispremie gaat met gemiddeld 44 euro omhoog. Dat blijkt uit gegevens van de vergelijkingssite ZorgKiezer die de premies van de vier grootste zorgverzekeraars vergeleek.

Aanvullende verzekering

Ook duurder word de aanvullende verzekering met 26 euro per jaar. “Dat komt omdat de verzekerden meer declareren voor kosten als de tandarts en de fysiotherapeut. De meest uitgebreide aanvullende verzekering van CZ stijgt met 179 euro per jaar het meest”', liet directeur Peter Ruys van ZorgKiezer weten. De basispremie stijgt het hardst bij Agis met 57 euro meer premie.

Zorgpremies lopen op

Volgens Ruys worden de premies elk jaar duurder. Komend jaar kunnen ze oplopen tot 430 euro voor een gezin dat de meeste zorg gebruikt. Dat komt in deze financieel moeilijke tijden hard aan'', zegt Ruys. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top