Finance

Thuiszorg Zuidwest Friesland gooit het over andere boeg

Thuiszorg Zuidwest Friesland proberen een dreigend faillissement te voorkomen. Daarvoor moet de organisatie op de schop. De thuiszorgorganisatie presenteert vrijdag een plan dat gemeenten moet overhalen hogere tarieven te betalen, zo meldt de NOS.

De tarieven die gemeenten betalen zijn te laag. Daarom wilde de Antonius Zorggroep, waar de thuiszorgorganisatie onder valt, alle contracten voor huishoudelijke hulp en begeleiding opzeggen. Ruim 600 banen staan op de tocht.

Thuiszorg Zuidwest Friesland wil het anders aanpakken. In ruil voor een hoger tarief worden  thuishulpen omgeschoold zodat ze breder inzetbaar zijn. Zo zouden ze ertoe kunnen bijdragen dat mensen langer thuis kunnen wonen. Thuishulp zou niet alleen over schoonmaken moeten gaan, vindt de organisatie.

Of gemeenten daar een hoger tarief voor over hebben is de vraag. Volgens Thuiszorg Zuidwest Friesland hebben de gemeenten er ook baat bij. Het alternatief is dat 600 werknemers hun baan. De wethouder die de zorg in de regio inkoopt, is positief over de plannen, aldus de NOS.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top