ACTUEEL

Dubieuze griepmedicijnen te koop via internet

Criminele bendes bieden op internet medicijnen van dubieuze kwaliteit aan tegen de Mexicaanse griep. Dat zegt het Europees geneesmiddelenbureau EMEA. Consumenten moeten hiertegen worden gewaarschuwd via informatiecampagnes, bepleitte PvdA-Europarlementariër Judith Merkies woensdag.

Schadelijke nepmedicijnen

Internetsites maken volgens Merkies misbruik van de paniek bij sommige mensen die niet tot de risicogroepen behoren die voor vaccinatie in aanmerking komen, maar toch een middel willen tegen de griep. Volgens haar is de helft van de medicijnen die op deze sites wordt aangeboden nep en bevatten ze soms zelfs schadelijke stoffen.

Regels

Merkies spreekt van een zorgwekkende toestand voor de consument. In het Europarlement ijvert ze voor regels die de verkoop van nepmedicijnen moeten tegengaan. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top