ACTUEEL

Nog zeker tien jaar ouderenzorg in De Heybergh

De zware zorg voor ouderen in Soesterberg is behouden. Betrokken partijen hebben de intentie uitgesproken om de locatie De Heybergh nog zeker tien jaar open te houden.

De intentieverklaring is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen zorgorganisatie Lyvore (voorheen Zorgpalet Baarn-Soest), De Drie Eiken, Zorgkantoor Zilveren Kruis, De Alliantie en de gemeente Soest. De in januari gemaakte afspraken tussen de vijf partijen zijn vorige week geformaliseerd en ondertekend, zo is te lezen op de nieuwssite Soest Actueel.

Groepswoningen

In de verklaring is onder andere opgenomen dat op de begane grond en de eerste verdieping twee groepswoningen worden gerealiseerd, bestaande uit vijftien plaatsen zware zorg met verblijf en een kortdurende opvangplek. De tweede verdieping wordt niet verbouwd, maar kan in de toekomst worden verhuurd aan mensen die geen of een lichte zorgvraag hebben.

De huidige appartementen die momenteel niet zijn bewoond, worden ingezet als wisselkamers om tijdelijk iemand te huisvesten wiens woning wordt verbouwd. In overleg tussen bewoners, familie en medewerkers worden afspraken gemaakt voor de verbouw-periode. Zilveren Kruis maakt voor de transitieperiode van 3 jaar  afspraken met Lyvore, zodat de huidige bewoners de garantie hebben dat zij in De Heybergh kunnen blijven wonen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top