Vastgoed

Renovatie ADRZ-locatie Vlissingen is gestart

Onlangs is het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) begonnen met de renovatie van de Vlissingse locatie. Het is het eerste bouwproject in de zorg waarvan de kosten deels worden betaald door middel van crowdfunding.

Het ADRZ Vlissingen wordt de komende maanden grondig verbouwd. Verouderde gedeelten die in de loop van de tijd tegen het pand zijn aangebouwd, worden gesloopt. De oplevering is voorzien begin 2017. De nieuwe ziekenhuisvoorziening krijgt volgens ADRZ een lichte en moderne uitstraling. Als gevolg van de verbouwing gaat het ADRZ terug van bijna 30.000 vierkante meter naar 11.000 vierkante meter. De overige ruimtes worden verhuurd aan andere zorgaanbieders, zoals een apotheek, tandartsen of fysiotherapeuten.

De renovatie wordt uitgevoerd door drie Zeeuwse bedrijven: Bouwgroep Peters, Hoondert en Delta Netwerkgroep. Met het project is in totaal 20,6 miljoen euro gemoeid. Meer dan de helft, 10,6 miljoen euro, is door ZIB Crowdfunding opgehaald middels de grootste crowdfundingactie voor de zorg die tot nu toe in Nederland is gehouden. Ruim 650 particulieren en zakelijke investeerders doen mee aan het project. Van hen komt 45 procent van Walcheren, 30 procent van de investeerders komt van buiten Zeeland. ZIB Crowdfunding is een initiatief van de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top