ACTUEEL

Cliënt waardeert kleine zorgverzekeraars het hoogst

Kleine en regionale zorgverzekeraars krijgen een hoge waardering van hun klanten. Zeven van de tien best scorende verzekeraars zijn kleine of regionale verzekeraars. Dit blijkt uit een onderzoek van de vergelijkingssite Independer.nl.

PNO Ziektekosten

PNO Ziektekosten scoorde met een waardering van 8,2 het hoogst in dit jaarlijkse onderzoek naar kwaliteit van zorgverzekeraars. Verzekerden gaven ook hoge cijfers aan de De Friesland Zorgverzekeraar en de Oost-Nederlandse zorgverzekeraar Salland (beide 7,8 gemiddeld), gevolgd door DVZ, Achmea en DSW Zorgverzekeraar (beide 7,6 gemiddeld).

Cliënttevredenheid

Independer.nl vroeg ruim aan 100.000 bezoekers hun zorgverzekeraar te beoordelen op aspecten als klaarstaan voor de klant, het nakomen van beloften, afhandeling van declaraties en telefonische bereikbaarheid.

Uitblinkers

De Friesland Zorgverzekeraar, voornamelijk actief in de noordelijke provincies, en Salland blinken uit in het afhandelen van declaraties. Zij krijgen voor dit aspect een 8,0. Op de andere aspecten scoren zij niet lager dan een 7,6.

Grote verzekeraars

Van de grote verzekeraars buiten de top 10 scoort alleen CZ met een 7,3 hoger dan het gemiddelde van 7,2. Menzis en Zilveren Kruis Achmea worden door hun klanten gewaardeerd met een 7,0 en een 6,9. Onderaan de lijst in het onderzoek staan onder meer AnderZorg, Kruidvat en Turien&Co. Overigens krijgen deze verzekeraars op geen enkel aspect een onvoldoende. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top