ACTUEEL

'Moeder doodde kinderen door medicijnen'

Moeder Aurélie V. (36) handelde als gevolg van bijwerkingen van antidepressiva in een opwelling toen ze in oktober 2013 in Apeldoorn haar zoontje (8) en dochtertje (6) doodde. Dat betoogden haar twee advocaten dinsdag.

Tegen V. is dinsdagochtend in de rechtbank in Zutphen veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor de dubbele moord op haar twee kinderen. Volgens de verdediging was de daad niet gepland.

Het dochtertje had pleisters op haar hals toen ze werd gevonden. V. kocht de dag ervoor nog winterkleding voor haar kinderen. "Handelingen die niet te rijmen zijn met het beeld van een vrouw die weloverwogen besloot zichzelf en haar kinderen het leven te benemen'', constateren de advocaten. Ze moet volgens hen worden vrijgesproken van moord.

De advocaten wezen er ook op dat V. gevoeliger was voor bijwerkingen van antidepressiva die ze slikte. "Als V. geen paroxetine had gebruikt, was dit alles op 2 oktober 2013 niet gebeurd.'', menen ze. Diverse getuigen zagen een gedragsverandering bij V. in de loop van 2013. Ze viel uit tegen haar kinderen en was veel minder uitbundig.

Vonnis op 24 maart.

(ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top