Tech

ADRZ en Siemens bouwen centrum nucleaire geneeskunde

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en Siemens Healthcare bouwen gaan samen een centrum voor nucleaire geneeskunde bouwen in Goes. Siemens voorziet het centrum van apparatuur.

De samenwerking vloeit voort uit de zogeheten MES-overeenkomst die het ADRZ en Siemens onlangs voor een periode van tien jaar zijn aangegaan en waardoor een groot aantal medische voorzieningen wordt vernieuwd.

In het centrum wordt met moderne nucleaire beeldvormende technieken het functioneren van organen onderzocht. Daarnaast kan antwoord worden gegeven op vragen zoals: hoe actief is de stofwisseling en is er een tumor aan het ontstaan?

Het centrum wordt eind juni bouwkundig opgeleverd, waarna het in de zomer in gebruik wordt genomen. Voorop staat een vloeiende overgang van de zorg in Vlissingen naar het nieuwe centrum in Goes, aldus het ADRZ.
---

Antwoorden op indringende vragen naar de werking  van nieuwe technologie in de zorg krijgt  u op 24 maart in VLissingen tijdens de Topclasse Technologische Innovaties in de Zorg.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top