ACTUEEL

Inspectie: signalering kindermishandeling kan beter

Afdelingen spoedeisende hulp in ziekenhuizen melden steeds vaker gevallen van kindermishandeling, maar het signaleren kan beter. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) na onderzoek. Slechts drie van de negentig ziekenhuizen die de inspectie onderzocht, voldeden aan de normen die de IGZ hanteert.

Ziekenhuizen schenden normen IGZ

Vijfentwintig ziekenhuizen scoorden volgens de inspectie “onverantwoord” op een meerderheid van de elf onderwerpen. Het onderzoek was een vervolg op het rapport 'gebroken arm nog te vaak een ongelukje' uit 2007.

Meldingen kindermishandeling

De inspectie keek of er in de ziekenhuizen voorwaarden zijn geschapen om kindermishandeling op een verantwoorde manier te signaleren. Als dit gestructureerd gebeurt, neemt niet alleen het aantal meldingen toe maar blijkt ook dat het overgrote deel terecht is. Het aantal meldingen van kindermishandeling vanuit ziekenhuizen nam  sinds 2003 toe van 216 naar 1300 tot nu toe in 2009. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top