Tech

VUmc-dossiers tijdelijk zichtbaar geweest bij AMC

Bij de overgang naar het nieuwe elektronisch patiënten dossier (epd) van VUmc waren gegevens van 350 patiënten op 25 februari tijdelijk ook zichtbaar voor hun behandelaars bij het AMC. De fout is dezelfde dag hersteld, zo laat VUmc weten.

Het AMC en Vumc hebben, als onderdeel van een nauwere samenwerking en mogelijke fusie, samen het nieuwe epd van de Amerikaanse leverancier Epic aangeschaft. Het AMC werkt er al mee en het VUmc gaat binnenkort over.

Gegevens mogen echter pas na expliciete toestemming van een patiënt worden samengevoegd in één elektronisch dossier en zichtbaar zijn voor behandelaars in zowel AMC als VUmc. Volgens de ziekenhuisorganisatie kent het nieuwe epd dan ook een duidelijke scheiding tussen AMC-dossiers en VUmc-dossiers.

De gegevens die tijdelijk bij AMC te zien waren, zijn van patiënten die onder behandeling zijn, of zijn geweest, bij zowel VUmc als AMC. De dossiers zijn niet buiten het ziekenhuis beschikbaar gekomen, noch voor anderen dan zorgprofessionals zichtbaar geweest, zo benadrukt VUmc. Het ziekenhuis heeft de betrokken patiënten hierover geïnformeerd en heeft daarnaast de Autoriteit Persoonsgegevens ingelicht.

--

Marc Veldhoven, Cor Calis en andere bestuurders die de HIMSS hebben bezocht met de Heliview VIP studiereis, vertalen met hoofdredacteur Ruud Koolen en redacteur Philip van de Poel de HIMSS 2016-lessen naar de Nederlandse context. Komt u op 1 april naar Skipr Himss Highlights in Houten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top