ACTUEEL

SGP wil strengere regels voor abortus

De SGP pleit voor strengere regels voor abortus en wil dat vrouwen verplicht worden om de reden op te geven waarom ze ervoor kiezen. Dit meldt de NOS.

De SGP wil de politieke discussie aanzwengelen en heeft daarom TNS Nipo opdracht gegeven voor een onderzoek naar de opinie van Nederlanders over abortus. Hieruit blijkt dat de meerderheid van de ondervraagden het wel een goed idee zou vinden om abortusmotivatie te registreren. De meeste Nederlanders (91 procent) zijn voor vrije abortus, vooral als het leven van de moeder in gevaar is. Ook abortus na een verkrachting keuren de meeste Nederlanders goed.

Maar als een kind niet te combineren valt met werk, of de moeder ontevreden is over het geslacht, dan vinden de meeste ondervraagden het geen goede reden om de zwangerschap af te breken. De SGP is overtuigd tegenstander van abortus en partijleider Kees van der Staaij hoopt dat er een discussie over ontstaat: "In andere landen zie ik, hoe men er ook over denkt, dat er uitvoerige ethische discussies over zijn gevoerd. In Nederland blijft het wel heel erg stil."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top