Finance

ZorgSaam houdt 1,5 miljoen euro over

ZorgSaam heeft anderhalf miljoen euro winst gemaakt in 2015, nadat de zorginstelling het jaar ervoor nog een verlies van bijna 12 miljoen euro heeft geboekt. Dit meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) op basis van "voorlopige cijfers".

Vanwege het negatieve financiële resultaat moest de zorgorganisatie in Zeeuws-Vlaanderen fors bezuinigen. Dit kostte 350 mensen hun baan. De maatregelen hebben het gewenste effect, constateert ZorgSaam in het PZC. Wel geldt de kanttekening dat het om voorlopige cijfers gaat. Er is nog geen rekening gehouden met incidentele posten die bij het opstellen van de jaarrekening behandeld worden. Bovendien moet de accountant nog zijn fiat geven. De definitieve cijfers worden eind mei verwacht.

Bij ZorgSaam is men opgelucht. "Na eerdere verliezen en rode cijfers in 2014 is het voorlopig positieve resultaat over 2015 prachtig nieuws", zegt woordvoerder René Maas. "Het is een nieuw begin dat vertrouwen en perspectief brengt. Het bevestigt dat de ingezette lijn het juiste pad is."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top