Vastgoed

Renkum is eerste gemeente met Blijverslening

De gemeente Renkum is de eerste in Nederland die oudere inwoners een zogenaamde Blijverslening gaat aanbieden. Daarmee kunnen woningen worden aangepast, zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

De lening is vanaf 1 maart ingegaan en is bedoeld voor huiseigenaren met een preventieve of acute zorgvraag, zo meldt de gemeente Renkum.

Woningaanpassingen

Met de gemeentelijke regeling kunnen zij levensloopbestendige woningaanpassingen financieren. Dan valt te denken aan een aanpassing van de badkamer, een extra bad- of slaapkamer op de begaande grond, het weghalen van drempels of het plaatsen van een extra trapleuning.

Stimuleringsfonds

Ook gemeente Hoogeveen heeft inmiddels een verordening Blijverslening vastgesteld. Vanaf 1 april kunnen inwoners in die gemeente een beroep doen op de regeling. Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse gemeenten (SVn) merkt dat er grote belangstelling is naar de Blijverslening. Zowel gemeenten als consumenten zijn geïnteresseerd. De lening kan via de hypotheek worden geregeld of consumptief worden aangeboden. De gemeenten bepalen zelf de eisen en bedragen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top