Vastgoed

Nieuwbouw met 'hotfloor' Laurentius Ziekenhuis in gebruik

Nieuwbouw met 'hotfloor' Laurentius Ziekenhuis in gebruik

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft de nieuwbouw naast het bestaande ziekenhuis per 1 maart in gebruik genomen. In het nieuwe gedeelte zitten afdelingen als de Spoedeisende Hulp, Acute Opname Afdeling, verpleegafdeling cardiologie, Eerste Hart Hulp, hartbewaking en centrale sterilisatie. En het nieuwe OK-complex is in gebruik genomen.

Dit meldt het Laurentius Ziekenhuis op haar website.

Operatiekamers

De nieuwe operatiekamers zijn tien vierkante meter groter dan de oude. Dat is nodig om ruimte te bieden aan meer technische apparatuur. Er zijn verplaatsbare operatietafels en een nieuw systeem van video-routering: beeldmateriaal kan tijdens een operatie op diverse schermen worden getoond en worden bewaard in het elektronisch patiëntendossier. Belichting kan worden aangepast op kleur en felheid en er wordt gewerkt met een geavanceerde klimaatinstallatie voor beheersing van luchtstromen en luchtvochtigheid. Voor de patiënten is er meer privacy gecreëerd op de opnameafdeling vóór de operatie en de ’recovery’ afdeling na de operatie.

Nieuwbouw

De ‘hotfloor’ met het OK-complex is het hart van het nieuwe ziekenhuis. Dat bestaat uit vier lagen met daarbovenop de technische installaties. Heijmans is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het Laurentius. Zij namen niet alleen het bouwkundige deel op zich, maar ook de installaties, het uitvoeringsontwerp en de realisatie. De bouwsom bedraagt 25 miljoen euro. Nu de nieuwbouw in gebruik is genomen start fase 2: de renovatie van het oude ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top