ACTUEEL

Alrijne stoot verpleeghuizen af

De raad van bestuur van Alrijne Zorggroep heeft besloten om twee verpleeghuizen met langdurige zorg met verblijf van de hand te doen, per 1 januari 2017. Alrijne Zorggroep gaat op zoek naar een andere zorgaanbieder voor de twee verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn.

Uit onderzoek is volgens Alrijne Zorggroep gebleken dat het voor bewoners en medewerkers van de twee verpleeghuizen beter is als zij deel uitmaken van een care-organisatie die zich primair richt op de ouderenzorg. "Een grotere, gespecialiseerde aanbieder heeft een sterkere positie en meer mogelijkheden om te investeren in de verbetering van de zorg en in te spelen op de vele landelijke ontwikkelingen in de ouderenzorg." Het biedt Alrijne Zorggroep bovendien de mogelijkheid zich te richten op de ziekenhuiszorg en herstelgerichte (ziekenhuis)zorg, waaronder geriatrische revalidatiezorg.

Dit jaar verandert er nog niets voor de bewoners: ze blijven dezelfde zorg in het eigen huis ontvangen. Alrijne streeft ernaar om per 1 januari 2017 de langdurige zorg over te dragen aan een andere aanbieder van zorg en wonen. "Deze overnemende partij wordt uitgezocht op grond van deskundigheid, marktpositie en toekomstvisie en moet in staat zijn om de ontwikkeling van beide verpleeghuizen binnen de 'care' sector te versterken en zal een goede samenwerkingspartner voor Alrijne Zorggroep zijn."

Medewerkers

Bij de overdracht van de verpleeghuizen geldt dat de medewerkers hun functie volgen. Voor de meesten van hen betekent dit dat ze meegaan in de overdracht naar de andere zorgaanbieder. Een aantal medewerkers blijft werkzaam bij Alrijne Zorggroep. De geriatrische revalidatiezorg blijft onderdeel van Alrijne Zorggroep en zal op de ziekenhuislocaties Leiden en Alphen aan den Rijn worden aangeboden. Leythenrode (Leiderdorp) en Oudshoorn (Alphen aan den Rijn) maken onderdeel uit van Alrijne Zorggroep, die verder bestaat uit Alrijne Ziekenhuis met vestigingen op drie locaties.

Op het moment is het volgens Alrijne Zorggroep nog niet duidelijk aan welke zorgorganisatie de verpleeghuizen worden overgedragen. Het selectietraject is inmiddels wel gestart. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met het secretariaat raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. "In het belang van de keuzevrijheid voor de bewoners" kunnen alle aanbieders van zorg en wonen zich inschrijven. Aan de hand van een programma van eisen wordt vervolgens uit de geïnteresseerde partijen een aanbieder geselecteerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top