ACTUEEL

Bussemaker versoepelt AWBZ-regels

Mensen met blijvende aandoeningen, die eerder achteruit gaan dan vooruit, hoeven niet telkens opnieuw aan te tonen dat zij zorg nodig hebben. De regels voor de aanvraag van zorg via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) worden versoepeld. Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer gezegd.

Schrappen herindicatie

De Volkskrant meldt dat zij naar eigen zeggen de herindicatie schrapt voor mensen “die er niets mee opschieten”. Het gaat bijvoorbeeld om dementerenden, mensen met een zware verstandelijke of lichamelijke handicap en ouders van doodzieke kinderen.

"Terug naar vertrouwen"

“Het gaat steeds om gevallen waarbij er geen risico bestaat dat iemand voor zijn plezier zorg vraagt, of iets extra's probeert binnen te halen. We gaan terug naar vertrouwen in de zorgverlener, wanneer de kans op misbruik gering is”, aldus Bussemaker. (ANP)

Vereenvoudiging bureaucratie

Volgens de huidige AWBZ-eisen moeten zorgbehoevenden steeds opnieuw toestemming aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) om gebruik te kunnen maken van AWBZ-zorg.  Door de vereenvoudiging van de bureaucratie schrapt het CIZ vierhonderd van de ruim tweeduizend banen.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top