Tech

Twentse instellingen pionieren verder

De Universiteit Twente (UT) zet samen met de Twentse ziekenhuizen MST en ZGT het gezamenlijke innovatiefonds ‘Pioneers in Health Care’ voort. De drie betrokken partijen tekenden hiertoe op 8 maart een convenant, met daarin afspraken voor lange termijn.

Het Pioneers in Health Care Innovatiefonds bestaat sinds 2014. Het doel is om de samenwerking tussen medische specialisten en onderzoekers van UT-instituut MIRA te stimuleren. Dat moet tot innovatieve technologieën leiden om de patiëntenzorg te verbeteren.

Vouchers

Vanuit het fonds worden ieder jaar aan tien projecten zogeheten ‘innovatievouchers’ ter waarde van 50 duizend euro uitgereikt. Deze zijn bedoeld om de haalbaarheid van ideeën te onderzoeken. Vorig jaar ging bijvoorbeeld geld naar onderzoek rond de inzet van serious gaming voor kinderen met astma en de ontwikkeling van een masker met sensoren voor de behandeling van slaapapneu.

Evaluatie

Komend najaar gaat de derde ronde van start. De convenant is voor onbepaalde tijd getekend, al kunnen de betrokkenen jaarlijks het samenwerkingsverband opzeggen. De betrokken partijen zullen regelmatig evalueren of het innovatiefonds de gewenste doelen haalt, zoals het binnenhalen van vervolgsubsidies en of het leidt tot publicaties, patenten en startups. Het hoofddoel blijft om de zorg voor de patiënt te verbeteren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top