ACTUEEL

Wangedrag medewerkers kost Middin-managers functie

Twee leidinggevenden van zorginstelling Middin mogen niet meer als zorgmanager werken. Dit heeft zorginstelling besloten naar aanleiding van misstanden die hebben plaatsgevonden in de vestiging Binnenklingen in Kijkduin, zo meldt Omroep West op basis van een intern schrijven.

Eind vorig jaar meldde de omroep dat twee medewerkers zich schuldig hebben gemaakt aan 'grensoverschrijdend gedrag' en daarom werden geschorst. Eén van de twee stopt per 1 mei 2016, de ontslagprocedure van de ander loopt nog. Er zou sprake zijn geweest van seksueel misbruik, maar dat kon in een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door het COT niet worden vastgesteld. Wel hebben de twee zich schuldig hebben gemaakt aan "ruwe bejegening, zoals hardhandigheid en het gebruik van pijnprikkels, verbaal geweld en het pesten van cliënten".

Uit het COT-onderzoek kwam tevens naar voren dat de betrokken leidinggevenden onvoldoende reageerden op de signalen van wangedrag door de twee. Ze kunnen wat Middin betreft dan ook niet terugkeren in een leidinggevende functie. Over wat dit concreet betekent is Middin nog in gesprek met de betrokken managers.    

Als derde stap heeft Middin een plan van aanpak te hebben gemaakt om verbeteringen door te voeren. Ook gaat de zorginstelling dossiers aanleggen van haar medewerkers en meer investeren in opleiding en training.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top