Finance

Samsom: omvallen TSN 'niet zo erg'

Het faillissement van thuiszorgconcern TSN dat mogelijk deze week wordt uitgesproken is "misschien wel nodig". Dat heeft PvdA-leider Diederik Samsom gezegd tijdens een werkbezoek aan de wijkverpleging in Spijkenisse.

"Ze hadden op de verkeerde business gegokt”, aldus Samsom tegenover RTV Rijnmond. “Karige zorg leveren, zo min mogelijk betalen en zoveel mogelijk winst maken. Als je dan failliet gaat, vind ik dat eigenlijk niet zo erg."

Dat werk van TSN op veel plekken wordt overgenomen door Buurtzorg, vindt Samsom een goede zaak. "Buurtzorg doet ook meer dan alleen schoonmaken, ze leveren echt zorg."

Bovendien hecht Samsom aan een grotere inbreng van professionals: "Laat de professionals zelf aan het roer staan." Ook pleit Samsom voor het terugdringen van de bureaucratie in de zorg. "Daar doen we een goede poging toe, maar het gaat niet makkelijk." Zorgverzekeraars maken dat nog weleens moeilijk, zegt hij.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Frank Conijn

14 maart 2016

Duidelijk is dat Buurtzorg een veel plattere organisatie is dan TSN (= veel minder managementfuncties en dus overheadkosten). Dat wijzen de jaarverslagen en organogrammen uit. Maar zonder behoorlijk onderzoek dat dat aantoont stellen dat TSN karige zorg levert?

V. Valk

16 maart 2016

Ach ja...zo'n reaktie achteraf van Samsom had ik wel verwacht...het had nooit zover moeten komen en uiteindelijk heeft zijn eigen beleid ook een flinke duit gedaan in het leed en onzekerheid van de cliënten en personeel van TSN.

Top