Tech

PalliArts-app biedt informatie over palliatieve zorg

Met de app PalliArts kunnen bijvoorbeeld huisartsen regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg raadplegen via de mobiele telefoon of tablet. De app is een initiatief van Marije Brüll en Marlie Spijkers van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant, en ontwikkeld samen met Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en VGZ.

PalliArts ondersteunt de (huis)arts bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten. Via de app is informatie over het zorgaanbod in de regio beschikbaar. Participerende Netwerken Palliatieve Zorg verzorgen de informatie inclusief regionale transmurale afspraken en actuele informatie over beschikbare bedden in de hospices en palliatieve units. Deze regionale informatie is alleen te raadplegen als het netwerk in de regio participeert in PalliArts. Op dit moment is alleen nog de informatie van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant beschikbaar, maar het is de bedoeling dat binnenkort meer netwerken volgen.

IKNL verzorgt de landelijke informatie. Die bestaat uit samenvattingen van de richtlijnen palliatieve zorg en informatie over regionale consultatieteams voor vragen over complexe zorgsituaties. Deze consultatieteams zijn rechtstreeks te bellen vanuit PalliArts. In de app staan handige tools zoals omrekentabellen, checklists en  samenvattingskaarten van richtlijnen. Ook is het mogelijk om vanuit de app folders te mailen naar de patiënt. PalliArts is gratis te downloaden in de App Store of Google Playstore. De app is gratis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top